Onze arbeidsvoorwaarden

Nederland zit in transitie. Je collega’s lopen niet mee, maar voorop. Dat betekent continu leren en bijblijven met cursussen, trainingen en stappen zetten in je loopbaan. Kansen krijg je voldoende. Eneco geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen én aan je carrière te werken. Naast je baan is je privéleven net zo belangrijk. Daarom bieden wij ook een aantal bijzonder fijne arbeidsvoorwaarden.

Hybride werken

Eneco biedt je alle kans om te werken waar jij wilt. Een teammeeting op kantoor of thuis werken aan een presentatie? Jij kiest wat het beste bij jou past. Bij Eneco willen we dat je werk matcht met je privé. Bovendien dragen we zo bij aan minder reisbewegingen en reduceren we CO2-uitstoot. Daarom hebben wij het hybride werken volgens het ‘40-40-20’ principe. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% dagen thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken. 

Omdat we veel thuiswerken krijg je, afhankelijk van je contract, een onkosten- of thuiswerkvergoeding. Ook faciliteren we je bij een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. Overigens kun je niet in elke functie thuiswerken. Denk aan monteurs die naar onze klanten gaan of collega’s op de productielocaties.

Alle kans jezelf te ontwikkelen

Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zelf een mindfulness training volgen, sparren met een coach of een opleiding volgen. Er is serieus veel aandacht voor kennisdeling en ontwikkeling. Je kiest dus voor een baan en werkgever waar je in vele opzichten beter van wordt.

Flexbudget in te zetten naar jouw wensen

Naast je salaris ontvang je een FlexBudget. Je bepaalt zelf waar je dit geld voor gebruikt. Bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen, een hoger salaris of een e-bike om naar je werk te fietsen

OV vrijkaart, ook privé duurzaam op pad

Bij Eneco zit verduurzamen in het DNA. Daarom bieden we je een OV Vrijkaart waarmee je ook in je vrije tijd onbeperkt gratis reist door heel Nederland. Dat scheelt je files én uitstoot en je levert een bijdrage aan duurzame mobiliteit. Heb je een afspraak die lastig te bereiken is met het OV? Dan stap je in één van de elektrische auto’s of e-bikes die klaarstaan.

Goed pensioen

Het is goed om na te denken over later. Bij Eneco doen we dat standaard. Daarom dragen we graag bij aan je pensioen en betalen we 70% mee aan je pensioenpremie.

Een gezonde balans

Werk is mooi. Maar je gezondheid of zorgplicht zijn net zo belangrijk. Waar kun je op rekenen? Denk bijvoorbeeld aan: Ouderschapsverlof, en jaar sabbatical of verlof opnemen voor zorg aan je naasten.

Collectieve regelingen

Bij Eneco kun je deelnemen aan aantrekkelijke collectieve regelingen, zoals een collectieve zorgverzekering, ongevallenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Jong Eneco

Jong Eneco (1999) is de young professional vereniging voor en door medewerkers van Eneco. Ben je jonger dan 36 en net binnen? Meteen lid worden. Onze gemeenschappelijke drive: samen Nederland verduurzamen. Daarom komen we veel samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook kun je meedoen aan speciale trainingen, workshops en excursies waar je echt professioneel van groeit en veel van leert. Uiteraard is er veel ruimte voor gezelligheid. We organiseren bijna elke maand borrels, een pubquiz en proeverijen.

Een goed gevoel

Eneco wil al in 2035 klimaatneutraal zijn. Niet alleen in onze eigen activiteiten maar ook in de geleverde energie aan klanten. De keuze voor klimaatneutraal betekent kijken naar alle kansen die er zijn. Die manier van denken én doen voel je overal. Een inspirerende en ondernemende vibe van een echte klant gerichte organisatie. Jij gaat onze klanten helpen om hun CO2 voetafdruk te verkleinen. En baan waar je serieus trots op kunt zijn. Al je collega’s hebben die D van Duurzaamheid in hun DNA.… Bij welk bedrijfsonderdeel je ook werkt, je hebt elke dag weer nieuwe uitdagingen. Jij en jouw werk doen er echt toe. Nieuwsgierig geworden? Wij drinken graag een (digitale) kop koffie met je.

Een seintje als er vacatures zijn?