Klimaatneutraal in 2035

Als Eneco-medewerker werk je in een ambitieus bedrijf. Eneco België levert gas en 100% duurzame elektriciteit, volledig lokaal opgewekt uit zon en wind. Je leest het goed! We kiezen er duidelijk voor om onze energie hier in België te produceren. 

We doen dit om twee redenen:

  • Door in te zetten op lokale productie, worden we minder afhankelijk van buitenlandse energie.
  • Door onze winst opnieuw te investeren in lokale productie, maken we België een pak duurzamer.

Kortom, we streven ernaar dé energieleverancier te zijn die duurzame energie haalbaar en betaalbaar maakt voor iedereen. Dit doen we voor onze klanten en samen met onze klanten. 

Maar er is meer: mensen en bedrijven  bepalen steeds vaker waar en hoe ze groene energie opwekken, gebruiken, opslaan en delen. Ook dat is een onderdeel van de energietransitie: decentrale opwekking, kleinere en lokale productie.

Hoe we dat doen, ontdek je hier...

"We horen vaak dat we nog acht jaar hebben om de klimaatdoelen voor 2030 uit het Klimaatplan te halen, maar niets is minder waar. We moeten nú samen aan de slag want het bouwen van duurzame energieoplossingen kost tijd, uitstel is geen optie."

As Tempelman - CEO Eneco

Eneco's One Planet Plan

We willen allemaal de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Daarom moeten we nu in actie komen tegen verdere opwarming van de aarde. Dat kan alleen als we sneller verduurzamen.

Maar wat betekent klimaatneutraal? En hoe denkt Eneco daar te komen in 2035?

De antwoorden vind je in deze video of via de link.

Wat ons drijft?

Een grote maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. We willen een inspiratiebron zijn voor anderen. Hoe? Door te laten zien dat een snelle transitie van fossiele naar duurzame energie technisch mogelijk en rendabel is.

De oude wereld van verspilling en vervuiling, die laten we achter ons. Want elke dag zijn er weer innovaties die onze levens schoner, aangenamer en leefbaarder maken. En dat wil Eneco heel België laten zien. Voorloper zijn in de verandering, dat drijft ons.

Waardegedreven ondernemen

Eneco is successvol omdat we voortdurend innoveren en investeren. In technologie, maar zeker ook in mensen.

Bij Eneco zien we wie je bent, wat je wil en wat je kan. Elk van onze medewerkers heeft een hart voor duurzaamheid en iedereen levert daaraan een bijdrage.

Het is mooi en belangrijk werk. Met onze bedrijfswaarden tonen we onze ambitie.

Example alt text

Drive the change

We maken vandaag het verschil dat nodig is om de energietransitie te versnellen.

Example alt text

Deliver the plan

We weten allemaal hoe we bijdragen aan het plan, zodat we onze doelen bereiken.

Example alt text

Make each other successful

We zorgen samen voor een inclusieve, leuke en veilige werkomgeving zodat iedereen zijn capaciteiten optimaal kan inzetten.

Werken bij Eneco in 50 seconden

Werk dat werkt voor jou en het klimaat? Je vindt het bij Eneco.

350 energiestransitieversnellers werken elke dag samen aan meer dan 131 windturbines, 400 000 zonnepanelen, 1 miljoen trotse klanten en 100% duurzame energie van eigen bodem.

Ontdek hoe onze collega's hier elke dag aan bijdragen:

Laat hier je @ achter

en we houden je op de hoogte