Hoe we graag zelf solliciteren

Ben je overtuigd dat jij en Eneco een ideale match kunnen zijn? Dan staan we te popelen om jouw cv en motivatiebrief te ontvangen! 

Hoe lang het sollicitatieproces zal duren, hangt een beetje af van de functie. In ieder geval zijn wij een voorstander om je niet te lang te laten wachten op feedback. Wij willen snel schakelen.

Bij Eneco zorgen we graag voor een aangenaam en transparant sollicitatieproces. Op deze pagina ontdek je hoe we daar samen voor zorgen.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er dan uit?

 1. Solliciteer. Ben je enthousiast om deel uit te maken van Eneco en heb je een uitdagende functie gezien? Solliciteer dan snel!
 2. Gesprek met onze Recruiter. Wat weet je al over Eneco en wat wil je nog graag te weten komen? Kan je jezelf vinden in onze bedrijfswaarden?
 3. Gesprek met de Hiring Manager. Ben jij geknipt voor deze job en pas jij in het team?
 4. Assessment. Waaraan hecht jij belang in een professionele omgeving? Laten we even samenzitten om onze bevindingen te delen. 
 5. Welkom bij Eneco! Samen gaan we voor een duurzame samenwerking! 

Enkele praktische tips

 1. Leer onze organisatie kennen door onze website te verkennen of enkele recente nieuwsupdates te lezen.
 2. Lijst alvast jouw vragen voor ons op. Het is tenslotte geen eenrichtingsgesprek.
 3. Duurzaamheid en de energietransitie zijn belangrijke thema's bij Eneco. Wat is jouw kijk hierop?
 4. Hybride werken is al langer de norm bij Eneco. Zo ook een deel van de sollicitatiegesprekken. Zoek een rustige plek uit waar je niet gestoord kan worden en zorg voor een betrouwbare en snelle internetverbinding. Test vooraf ook nog je camera-instellingen en je headset.
 5. Het is een cliché, maar toch heel belangrijk... wees vooral jezelf.
 6. Toch nog vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter.

Werken bij Eneco?

Werk dat werkt voor jou en het klimaat? Je vindt het bij Eneco. 

350 energietransitieversnellers werken elke dag samen aan meer dan 131 windturbines, meer dan 400 000 zonnepanelen, 1 miljoen trotse klanten en 100% duurzame energie van eigen bodem.

Laat hier je @ achter

en we houden je op de hoogte