Ewald gaat voor vrijheid

Ewald Gobind, 42 jaar, allround service en onderhoudsmonteur

Thuis én in zijn werk bij Eneco

Al 18 jaar ben ik verbonden aan Eneco. Eneco is een prettige werkgever met oog voor de medewerker in de volle breedte. Dat is voor mij de reden om mij in te zetten om andere technici te werven.

Met trots over Eneco vertellen

De teller staat op dit moment op zes medewerkers die via mij bij Eneco terechtkwamen; dat zegt genoeg. Eneco is een werkgever die goed voor de medewerker zorgt. De top van het bedrijf zit op een lijn met de medewerker buiten. De directie toont betrokkenheid en heeft veel aandacht voor bedrijfsveiligheid. Voor mij geldt dat als ik mij veilig voel binnen een bedrijf, ik ook prettig kan werken. Dit fijne werkklimaat maakt dat ik trots ben op Eneco. Dit laat ik graag aan de buitenwereld zien. Ik vind het leuk om anderen ook enthousiast te maken. Ik hoefde dus niet lang na te denken toen Eneco mij benaderde om een rol te spelen in de techniekcampagne.

Iedere dag anders

Als allround service en onderhoudsmonteur heb ik te maken met gas, elektra en warmte en koude. Ik kom bij de mensen thuis om gepland onderhoud te doen of een storing op te lossen. Onze planning houdt zoveel mogelijk rekening met onze route. Een dag van tevoren weet ik al wat er de volgende in de planning staat. Dan kan ik mij alvast voorbereiden en eventuele onderdelen bestellen. Het allerleukste aan mijn baan is de afwisseling, zowel op het gebied van de verschillende toestellen als de diverse klanten. Dat houdt je elke dag scherp. Je weet namelijk nooit wat er gebeurt als de voordeur opengaat. Ik vind het een leuke uitdaging om altijd een goede indruk achter te laten bij de klant. Je komt niet alleen voor het toestel, maar ook voor de klant. Klanten merken echt wanneer je als monteur betrokken bent.

Hoge veiligheidsstandaarden

Eneco is een bedrijf dat veel aandacht heeft voor veiligheid. Als een van de weinige installatiebedrijven in Nederland hebben wij zelfs niveau 4 behaald. Binnen Eneco hebben wij een managementteam Veiligheid dat bestaat uit een directeur, een veiligheidskundige, diverse teammanagers, een collega-monteur en ik. Het doel is om het veiligheidsniveau hoog te houden en nieuwe standaarden neer te zetten. Tijdens de overleggen bespreken wij de 14 hoofdpunten, sparren wij over oplossingen en leggen wij de prioriteiten vast. Zelf heb ik een steentje bijgedragen aan de verbetering van de ergonomie van de auto’s. Ik heb meegedacht over de inrichting van de auto’s en de manier waarop we als monteur persoonlijke beschermingsmiddelen goed kunnen oppakken en opbergen. Ik vind het mooi om zelf een actieve bijdrage te leveren aan het thema veiligheid en ik ben echt trots dat Eneco zoveel doet op dit gebied.

Werk en privé in balans

Eneco is een werkgever die oog heeft voor een goede werk-privébalans. Als ik bijvoorbeeld een drukke dag heb en ver in mijn overuren zit, belt mijn teamleider mij meteen om te zeggen dat ik naar huis moet. En diezelfde teamleider appte mij ook toen ik midden in de nacht opgeroepen werd voor een storing. Hij wenste mij succes en liet mij weten dat ik de volgende dag een paar uur later kon beginnen. In mijn ogen zorgt Eneco goed voor de mensen. In je werk krijg je alle vrijheid om je werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Zolang jij je werk goed doet, wordt er nooit op je vingers gekeken. Die vrijheid vind ik heel belangrijk en zorgt ervoor dat ik aan het einde van de werkdag met een relaxed gevoel naar huis rijd. In mijn privéleven houd ik ook van deze vrijheid om leuke dingen te doen. Dan is het extra fijn dat je ’s avonds nog energie over hebt om op het basketbalveld te staan. Ik werk bij een energiebedrijf waar ik letterlijk energie van krijg.

Een seintje als er vacatures zijn?