Arnaut wil het verschil maken. Thuis én in zijn werk bij Eneco.

Arnaut van Deun, 33 jaar, senior monteur storing en onderhoud.

Het echte werk

Toen ik thuis vertelde dat Eneco mij benaderde voor een rol in de wervingscampagne gericht op technici was mijn dochter heel enthousiast. Zij is de reden dat ik meedeed en achteraf ben ik heel trots op het eindresultaat.

Trots op Eneco's cultuur

Eneco is een bedrijf dat aan de toekomst werkt door de energietransitie. Ik vind het mooi om te zien hoe Eneco aan het groeien is. Waar ik het meest trots op ben is de cultuur van ons bedrijf: de manier hoe wij met elkaar omgaan. We staan voor elkaar klaar en zijn ook betrokken. Op het moment dat er iets aan de hand is met bijvoorbeeld een familielid van een collega, dan app ik hoe het met diegene gaat. Zelf heb ik ook veel reacties van collega’s ontvangen op mijn rol in de techniekcampagne.

Vrijheid en afwisseling

Binnen Eneco heb ik een dubbele functie. Als senior monteur storing en onderhoud en als betrokkende bij de bedrijfsschool van Eneco.
In mijn rol als senior monteur werk ik voornamelijk aan herhaalklachten en lastige storingen aan CV-ketels, boilers of geisers bij particulieren thuis. Het allerleukste vind ik de vrijheid die ik heb in de buitendienst; ik kan zelf bepalen wat ik denk dat goed is om te doen. En de afwisseling die ik heb in mijn werk, waardeer ik enorm. Op dit moment werk ik drie dagen in de buitendienst en twee dagen op de Eneco bedrijfsschool. Op onze bedrijfsschool leiden we mensen op zodat ze binnen 12 weken zelfstandig onderhoud kunnen doen. De meeste leerlingen hebben geen technische achtergrond en komen vanuit een ander beroep bij ons terecht. Tijdens de opleidingsdagen bij ons gaan we in op de theorie en doen we praktijkoefeningen. Het is leuk om anderen vanaf de basis het vak te leren waar zij de rest van hun leven profijt van hebben.

Voldoening door uitdagingen

Binnen Eneco zijn er voldoende uitdagingen en dat maakt het ook leuk. Een project dat mij is bijgebleven was dat we voor een woningbouwcorporatie al het onderhoud aan ketels in een wijk uitvoerden. Dat project leidde ik van a tot z en duurde in totaal een jaar. Vandaag de dag doen we alleen nog onderhoud bij particulieren. Het geeft mij veel voldoening als ik bepaalde herhaalklachten weet op te lossen en de klanten met een grote glimlach achterlaat. Daarnaast ben ik heel gelukkig als we erin slagen mensen goed op te leiden die vervolgens een mooie baan hebben binnen Eneco.

Hoog veiligheidsniveau

Eneco is een zekere werkgever die een zekere toekomst biedt. Je kunt binnen Eneco veel richtingen op, met andere woorden: voor ieder wat wils. Ik ga al 12 jaar iedere dag met plezier naar mijn werk toe. Hoe dit komt? Eneco is uniek in de manier hoe ze met veiligheid omgaan. Veiligheid staat voorop en de keuze is aan de monteur om te bepalen of een situatie wel of niet veilig is. Niet voor niets hebben wij veiligheidslevel 4! De werksfeer is top en iedereen staat voor elkaar klaar. Eneco doet er ook veel aan om de druk bij monteurs te verlagen door de juiste mensen op de juiste plek te zetten.

Werk en privé in balans

Binnen Eneco is het mogelijk om met het flexbudget extra vrije dagen te kopen. Dat vind ik heel prettig want ik werk om te leven. Toen mijn oudste dochter was geboren, bleek al snel dat ze moeite had met eten. 16 uur per dag huilde ze. Mijn leidinggevende stuurde mij toen naar huis om voor mijn gezin te zorgen. Om de dag belde hij om te vragen hoe het met ons ging. Niet één keer vroeg hij wanneer ik weer kwam werken. In totaal ben ik twee weken thuis bij mijn gezin geweest. Dit zal ik nooit vergeten en draagt er zeker aan bij dat ik heel graag bij Eneco werk.

Een seintje als er vacatures zijn?