NL FR

Pieter Gysel

foto tom defruyt “Ik werk in de afdeling SIMS en daar ben ik Partner Manager Innovatie en Value Added Services (VAS). Dat betekent dat ik onder meer verantwoordelijk ben voor externe partners waarmee Eneco België samenwerkt om duurzame proposities tot bij de klant te brengen. Van informatie, awareness en advies tot offertes op maat, verkoop en installatie.”

Eneco heeft de ambitie klimaatneutraal te zijn in 2035. Wat is jouw bijdrage, wat doe je concreet?

“Mijn opdracht bij Eneco draagt al heel wat bij aan onze klimaatmissie, gezien we duurzaamheid heel consistent en proactief bij onze klanten promoten onder de vorm van onze VAS-proposities en slimme oplossingen. Ook als voorzitter van het Eneco-feestcomité, ben ik geëngageerd om samen met het team tot het uiterste te gaan om de wereld rondom ons beter te maken. Zo ondersteunen we structureel De Refuge, een sociaal restaurant dat werkt onder het lokale foodsaver-programma door hun warme maaltijden ook aan te bieden op kantoor. Bovendien steunen we ook al even De Keeting, een toffe kansarmoede-organisatie in Mechelen. 

Persoonlijk ben ik het meest trots ben op mijn verwezenlijking om óp onze woning –  die deel uitmaakt van de gemeenschapsvereniging – zonnepanelen te leggen op het hele dakoppervlak. Na talloze infosessies in onze eetkamer en op het dakterras, heb ik het na twee jaar lobbyen eindelijk voor elkaar gekregen dat alle bewoners kunnen genieten van hun eigen stukje zonne-energie. Het zonnetje schijnt echt in mijn hart nu!

Anderzijds kom ik regelmatig met de fiets naar kantoor. En verplaatsingen met de wagen zijn sowieso beperkt gezien we in het centrum van Mechelen op voet- en fietsafstand wonen van alles wat we nodig hebben. 

 

Hoe heeft Eneco jou geïnspireerd om duurzaam bezig te zijn?

“Omdat mijn carrière in de scheepvaart inhield dat ik veel onderweg was, heb ik na de verhuizing van m’n Canadese vrouw naar België een stapje terug gedaan en ben ik heel bewust duurzame werkgevers gaan onderzoeken in deze regio. Bij Eneco vond ik de perfecte aansluiting bij mijn visie en waarden en heb ik voor de energiesector gekozen. Het kleine Eneco België was een ideale kennismaking met deze opstartende energietransitie, maar zeker nu we als 3de grootste energieleverancier in België ons One Planet Plan met een strikte target om klimaatneutraal te zijn in 2035 inzetten, vind ik heel veel extra energie om mee aan het stuur te zitten van deze versnelling. En dan met name in de praktische en tastbare aanpak ervan. Zo blijf ik een heel dankbare fan van Eneco als duurzame en gemotiveerde werkgever die dingen echt wil en kan veranderen vanuit een positieve business case en die een oprecht warm hart uitdraagt naar haar klanten.”