NL FR

Natasja Ketele

foto tom defruyt Groot feest dit jaar voor Natasja want ze werkt 10 jaar voor Eneco. In 2011 startte ze haar carrière als Contact Center Medewerker. Eneco was toen net opgestart op de particuliere Belgische markt en groeide enorm snel. Er ontstonden nieuwe noden en daarbij ook nieuwe opportuniteiten voor Natasja. Ze kreeg de kans om een trainingsdepartement uit de grond te stampen en maakte er een succes van. Toen het departement goed draaide, kwam een nieuwe opportuniteit haar richting uit. Ze werd Contact Center Manager en ze zorgde er als eindverantwoordelijke voor dat de eerstelijnscontacten met onze klanten en alles wat erbij kwam kijken vlekkeloos verliep. Na enkele jaren moest een collega tijdelijk vervangen worden bij Credit & Collections, iets wat nieuw was voor Natasja maar een uitdaging die ze wou aangaan om haar kennis te vergroten. Momenteel is Natasja Business Relations & F&M Manager. In deze functie leidt ze twee afdelingen. Ze zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt  en ze staat in voor de overkoepelde coördinatie. Bij Business Relations start het werk van zodra B2B sales een contract afsluit en bij F&M zit alle communicatie met de netbeheerders, het verhuisproces, sociaal tarief, etc. voor particuliere klanten.

Geen enkele challenge ga ik uit de weg

Doorheen mijn loopbaan heb ik al verschillende functies uitgevoerd en teams geleid. Na een bepaalde tijd heb ik nood aan een nieuwe uitdaging en die uitdaging vind ik telkens terug binnen Eneco. Iets van nul opstarten, een model ervoor opzetten in lijn met de visie van Eneco en er een succes van maken, is iets waar ik enorm veel energie en voldoening van krijg. De kansen die ik heb gekregen en het traject dat ik tot nu toe al heb doorlopen geeft veel voldoening. Ik heb enorm veel mogen bijleren en ben trots op het groeipad dat ik heb doorlopen. Ik voel me nog steeds goed binnen het bedrijf, ongeacht de fases waarin het zich heeft bevonden doorheen de jaren gezien de grote groei. Eneco is een bedrijf waarin verandering centraal staat maar tot op vandaag vind ik telkens de juiste raakvlakken of een manier voor mezelf om nieuwe energie te vinden en een uitdaging aan te gaan.

 

Work-life balance, check!

Ik ben een alleenstaande mama van twee fantastische dochters. Niet altijd evident maar door de flexibele werkuren en de menselijkheid binnen Eneco lukt het me prima om zowel op het werk als thuis alles in goede banen te leiden en er te zijn voor mijn dochters als ze me nodig hebben. Eneco is een werkgever waar ik op kan rekenen en waar ik me goed voel. Doorheen de jaren heb ik heel wat collega’s leren kennen. Met veel collega’s heb ik een goede band en dat maakt het werk alleen maar leuker. Sommige collega’s zijn zelfs echte vrienden geworden.

 

Dromen over duurzaamheid

Duurzaamheid link ik meteen aan duurzame relaties opbouwen, met onze klanten én met onze medewerkers. Daar investeer ik in. Ook duurzame energie en digitalisatie zijn beide enorm belangrijke topics binnen Eneco en voor mij eigenlijk heel normale zaken waar ik dagelijks aandacht voor heb binnen mijn job. Ik zet hier hard op in en mijn droom is om de manier waarop we onze klanten verder helpen binnen Customer Services meer te richten op een totaalpakket van value added services waarbij Eneco fungeert als energieregisseur. Ik wil de klant in charge zien. Meer digitaal en sneller, daar gaan we voor.

 

Hoe ziet de wereld er uit binnen 10 jaar?

Dat is een vraag die ik me tegenwoordig, door de huidige pandemie, toch wel regelmatig stel. Volgens mij gaat de wereld er anders uitzien dan we gewoon zijn. Zowel onze manier van leven als onze waarden en normen gaan wijzigen denk ik. We gaan veel meer digitaal en flexibeler werken dan voorheen. Ook binnen Eneco zal er nog meer ingezet worden op flexibiliteit en thuiswerk. Een droom die we bij Eneco al een tijdje hebben en die nu eindelijk realiteit wordt. Verder hoop ik dat we binnen tien jaar geen Eneco Clean Beach Cup meer hoeven te organiseren, gewoon omdat het overbodig zou zijn. En als afgestudeerde Interieurarchitect ligt mijn passie  in zelfvoorzienende woningen waar Eneco een grote rol in zal spelen als energieadviseur/regisseur. 

 

Met wie zou je één dag in je leven willen ruilen?

Ik wil niet iemand anders zijn, gewoon mezelf. Maar ik kijk wel op naar anderen, of laat me inspireren door anderen zoals bijvoorbeeld door Eva Daeleman die vanuit haar positie als vrouw op zoek gaat naar haar innerlijke, vrouwelijke kracht en zich laat leiden door verwondering en veerkracht. Dat is inspiratie die me helpt om in te zien dat het ook anders kan en inspiratie die me als vrouw, mama én manager veerkracht geeft om de taboes en bepaalde maatschappelijke verwachtingen te doorprikken.